Hej, det är snabb uppkoppling nu så passar på att blixt-blogga lite.

Vi var ju i Beijing i maj med jobbet! Vågar in lägga in alla bilder då internet inte är så pålitligt men ni kan få en så länge.

här kör vi tai-chi på hög nivå inne på Himmelstemlpet klockan cirka 7 på morgonen

Nu tillbaks till Stockholm och juni/juli igen:

jag fick en ros av W, så himla fin som den är

ett par dagar för någon vecka sedan var det jättefint väder flera dagar i rad och en kväll så smällde det på stort med sex stycken luftballonger inom synhåll på samma gång, det ni

Annabanana var uppe i Stockholm en snabb sväng och jag hann fånga in henne till en lunch på Söder

W började göra finfina smycken och jag fick vara testperson

sedan åkte vi till en gård ute i ingenstans och skulle fira midsommar. Det fanns tre hundar på gården och alla följde efter W som trogna vapendragare

det var så fint och pittoreskt så att man vill dö lite

schemat för helgen

det var första gången jag bevittnade midsommarstångs-traditioner på riktigt, alltså män går och hugger ner ett träd, kvinnorna binder den stor kransen, män klär trädet och dansar runt ett par varv och sjunger, vad som lät som, vikingasånger. Det var coolt

väl hemma igen var det dax att äta nyttigt efter helgsvullet. Massa frukt och grönsaker.

… pizza…? Jag ser ingen pizza

sedan träffade jag sis för på EAT (European Asian Taste). Mycket gott men också ganska pricy

på fredagen hade vi aw med lotteri på jobbet! Jag vann ett överkast. Det bästa med att jobba med kreativa människor är att de är kreativa även efter jobbet

ett sött hus upphittat någon helg. Ett sött franskt café ligger på entréplan. Det visade sig sedan att huset är Sveriges första kollektivhus och att det är K-märkt. Bra tyckte jag! Så sött som det var

jag och W slog på stort och plockade hur mycket fläder som helst och satte igång flädersaftsproduktionen. Vi använde:

ca 55 stora klasar fläder, så blommiga som möjligt

4 citroner

ca 1,75kg strösocker

70g askorbinsyra (eg skulle man använda 60g citronsyra men den var slut)

Varva fläder, skivad citron och socker i en hink (eller annat kärl i ungefär motsvarande storlek). Koka upp 3,5l vatten med askorbinsyran. Häll det varma vattnet i hinken med fläder-lasagnen. Vänta i 3-4 dagar, klart!

Vi hade en handduk över hinken för att inte allt förmycket skulle dunsta bort, var försiktig med att sätta fingrar i det dock under tiden ni väntar! De tar lätt med sig bakterier och kan paja saften

i väntan på flädersaften så kom Brahim på besök ända från Paris! Åh så mycket HK-känsla. Det var väldigt trevligt att ha honom här, det är beundransvärt hur mycket som kan ändras på ett år. Inte vara fysiskt, vart man bor och hur man levet, men även inställningsmässigt. Nu vill jag stanna i Stockholm och jobba. Det hade jag inte kunnat gissa för ett år sedan

en onsdag så var jag och W på Stockholms just nu mest hypade hamburgarställe, Flippin Burgers, ligger här på Kungsholmen men vid Kungsholms Strand. De har inget bokningssystem ännu så man får gå dit när de öppnar klockan fem varje eftermiddag och skriva upp sig på listan. Det är alltid fet-kö och man ska vara glad om man får äta alls. När vi väl fick bord, andra gången vi testade, så hade jag, cool som jag är, väldigt låga förhoppningar då hype-er sällan lever upp till vad man förväntar sig. Men ÅH MIN GUD så goda hamburgarna var! Nom NOm! Testa om ni har lite timmar över och är sugna på riktigt goda hamburgare. Räkna med 1,5-2,5h kö så var där i god tid.

efter 4 dagar så fick jag ut nästan fyra liter egen-tillverkad flädersaft! Åh den är såååå god! Väldigt värt!

Efter flädersaften så flög W till Neapel och hälsade på en gammal vän som var där på genomresa. Jag passade på att hänge lite mer med sis. Denna gång på Mälarpaviljonen. Skulle egentligen kolla läget på lördagsloppisen som hålls på Trädgården varje vecka under sommaren men det var så trevligt i solen så jag sköt fram på det lite, det kommer fler lördagar

precis när man börjar tänka att “nu, NU är sommaren här!” så vaknar man upp till detta och undrar om man inte har teleporterats till Hogwards eller någon annan dramatisk fantasy-värld där det är mycket dimmor. Normalt så ser jag hela Stockholm breda ut sig nedan för fönstret. Nu såg jag lite träd

det passade mig bra dock för jag ville ändå höga upp med plugg

idag hade vi födelsedagsfika för Jakob med islatte från Espresso House. Det är också Jakobs sista vecka så han fick en avskedspresent från kontoret. Så himla tråkigt att Jakob ska sluta, han är en av mina absoluta favoritmänniskor på kontoret. Så himla roligt däremot att han ska flytta i Köebenhaun! Jäj eär jö mäje gow ti å snägge dänsk

Yes det var en snabbgenomgång på den senaste månaden. Nu är det hög tid för säng. Hoppas ni har en fin sommar, vi hörs!