Oktober har präglats rätt mycket av att jag har flyttat in i en lägenhet. Ungefär tre gånger större än min lilla etta som jag bodde i tidigare.

jag har hunnit promenera runt i området och upptäckt hur otroligt fint det är i Gröndal, här är sjön Trekanten

Vintervikens trädgårdscafé som ligger bara ner för backen

vy från min balkong! Nu är det dock mycket mindre grönt och mycket mera grått men snart blir det ju vår igen

alltså. Gröndal, trivs så bra här. Älskar att bo så tätt inpå naturen (Stockholmsmått mätt). En kväll när jag cyklade hem så såg jag ett rådjur. Det kändes helt overkligt

börjar få lite ordning nu. Lite tomt fortfarande men det kan få ta sin tid att möblera allt

Förutom att botanisera i mina nya hood så har jag hunnit vara väldigt social. Det kändes som att komma hem när jag åkte till Stockholm nu i september. Jag har ju alltid känt att Stockholm har varit en kall och ogästvänlig stad men nu börjar jag ändå väva mina egna sociala nät och just nu trivs jag väldigt bra här.

jag hann gå på inflyttningsfest hos Rasmus med sambo. Bestämde mig för att göra en gelehallon-gurka i inflyttningspresent. Tog lite vatten över huvudet där, det var sjukt svårt! Mina arkitektskillz kom inte fram alls

spontanmiddagar ute med sköna kollegor

har söndagsbrunch hemma hos mig

spontanmiddagar hemma hos mig med andra sköna kollegor (att kunna bjuda hem folk alltså, vilken lyx!)

gått på event och provsuttit soffor. Var mycket mycket MYCKET sugen på att köpa hem den här fina soffan från Hay, Björn heter den. Till slut så fegade jag ur… nästa gång kanske, när jag har lite fetare plånbok

har också hunnit att ha mysfredagar själv hemma med lägenheten och tittat på X-factor

eller myslördagar hemma hos MoP i S Sandby och ätit anka, nomnomnom!

var ju tvungen att åka förbi Emporia för att titta på Gerts mästerverk. Mest imponerande var entrépartierna, ett modernt hantverk. Huruvida Malmö och Hyllie behöver ett flådigt köpcentrum är en annan diskussion som jag kanske tar upp i ett annat inlägg

appropå köpcentra så höll jag på att köpa massor av grejer, som jag sedan inte köpte. Här är ett par fina stövlar i brunt skinn från Foot First… eller det kanske var Nilson?

en söt klänning från COS som var väldigt smickrande för min figur. Dock var den i ett tunt tunt material som fick mig att undra när i höst-kalla Stockholm som jag skulle kunna ha på mig den? Så den fick stanna inne på COS

NINA VAR HÄR!! Hon var f ö med inne på COS. Alltså vuxenpoäng att kunna spontan-lyxa-till-det på restaurang en fredagskväll

och här är jag. Vi var tvungna att mat-pausa för att vi hade för tunga påsar från Systemet att bära på. Undrar om det också är vuxenpoäng eller om det är någon annan form av poäng

Jag hann även ha inflyttningsfest! Åh det var så himla roligt. Det kom massa folk som inte kände varann och sedan kom det en hel bunt från kontoret. Det var också så himla tur att Nina var här, hade aldrig gått annars. Vi köpte mat, alkohol, högtalare, satte upp tavlor, möblerade om lite i vardagsrummet, gjorde bål, blåste upp ballonger och GJORDE DUMPLINGS (!). Det sistnämnda var Nina så duktig på så jag började fundera på om hon inte var kines i sitt förra liv, eller om hon är kines. Svårt att säga.

Jenny var den enda som kom på utsatt tid. Ingenting var färdigt då och som tur var så kan Jenny också konsten att göra dumplings så hon tog över så att jag och Nina kunde göra oss iordning

efter en halvtimme så var jag färdigfixad och fin och vi var en liten grupp människor som inväntade resten av gästerna. Mysig period på en fest, lugnet innan stormen typ

sedan var festen helt plötsligt igång när folk droppade in flera flera flera stycken på samma gång. Här är iaf Ingrid och Fredrik. En av de mest begåvade paren jag känner!

ja festen fortsatte en bit in på natten och det blev så småningom dansgolv.

Alltså otroligt roligt det här med fest! Det måste ja göra om.

(ps. Nina och AC för gärna sova över och hjälpa till med städningen nästa gång också. Puss)

gästerna lämnade efter sig mycket fint men av kontoret fick jag ändå sötaste kombinationen. Soffkudden ugglan och gjutjärn-gryta från Le Creuset. Det som var sötast var att ugglan låg i grytan i paketet. Haha, höll på att dö av skratt/förvåning när jag lyfte på locket och ugglan hoppade ut

Yes, det var min oktober. I slutet av september hade jag ju en exjobbspresentation fylld av ångest och stress. Presentationen gick dock väldigt bra och den skapade många intressanta diskussioner. Min examinator skulle göra en sluträttning innan jag lämnade in den för godkännande och det är den sluträttningen som jag håller på att gå igenom nu. Snart snart snart är jag klar. Det ska bli så himla skönt, kanske ett nytt tillfälle att ha fest? He he he.