Det här har blivit lite mer av en års-blogg men jag tror jag kommer uppskatta att jag tog mig tid att dokumentera något, även om det bara är en gång om året. Häromdagen när jag hade massor av tid över på min semester så satt jag och läste igenom året i Hong Kong. Så roligt! Det var också massor som jag hade glömt, som att min dator höll på att haverera och att det var ett sånt helvete att få hem alla mina grejer. Hur som helst, här kommer sammanfattningen för 2013.

Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut?
Jag var i New York i april med Corry, det var iof första gången jag var där men, det som jag aldrig hade gjort förut var att åka på semester och göra precis allt som jag ville göra. Alltså att det inte fanns några finansiella hinder för mig att göra precis det jag ville. Ok, jag hade så klart inte råd att köpa alla fina super-dyra prylar som jag såg eller bo på lyxhotell men för att vara ärlig så känner jag inte någon enorm dragning till det heller. Däremot så gick vi och åt på alla ställena som vi ville gå till, gick till alla museum och andra sevärdheter, stannade var vi ville och tog en drink. Nej det var verkligen så så lyxigt.

Tyvärr så är det väl som med de flesta andra grejer att en vänjer sig efter först gången men jag ska verkligen försöka fortsätta uppskatta att jag får göra det jag vill när jag är på semester.

Här uppe på Empire State Building och tittar på New York som har börjat glittra i skymningen

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
JA! Kändes som det var så många men egentligen så var det väl bara två, fast två väldigt nära vänner. I mars så fick Ingrid och Fredrik en liten Harry och i september så fick Anna och Anders en liten Torsten. Världens härligaste små killar!

Harry!Torsten! Notera hur mini mini liten han var, här är han bara 11 dagar

Dog någon som stod dig nära?
Ja, tyvärr.

Vilka länder besökte du?
Italien, USA, Danmark, Spanien, Norge och Schweiz.

Bergen i november över Ws födelsedag, verkligen en så fin liten stad, vi hade också tur med vädret så det var soligt för det mesta

Är det något du saknar 2013 som du vill ha 2014?
Oj, har hade jag svarat “Ja, vi får se hur det går.” förra året och nu kommer jag inte alls ihåg vad jag menade…? Åh jobbigt när man känner att man måste vara lite kryptisk och sen glömmer bort själv vad det är man pratar om.

Något som jag saknar 2013 som jag vill ha 2014? Ett tydligt mål i livet kanske? Kan vara privat, professionellt eller något annat.

Vilket datum från 2013 kommer du alltid minnas?
2013 var ett relativt jämt år med “vanliga” toppar och dalar. Det var finns många fina minnen från olika semestrar och sociala tillställningar och det finns också sorgliga minnen från begravningar och bråk men igen som stod ut sådär mer än något annat. Inget “life-changing” moment så att säga.

Vad var din största framgång 2013?
Att jag och W har bott ihop nästan hela året. Det låter kanske konstigt men för oss så är det stort. Det är rent praktiskt ett himla meck att få allt att gå ihop men det har gått bra.

Jag är också väldigt stolt över att jag har fått en bättre position på jobbet, det har legat många timmar hårt arbete bakom.

vår lya

Största misstaget?
Ha ha, här har jag förra året svarat:

“Att jag fortfarande försöker planera och kontrollera saker. 2013 ska bli året där jag lever en dag i taget. Än så länge så har det känts väldigt bra.”

Alltså jag måste säga att jag fortfarande är rätt så dålig på att leva en dag i taget men jobbar som sagt fortfarande på det. Det känns ju så himla tryggt att ha saker planerade! Största misstaget 2013? Kan inte direkt komma på några stora misstag. Jag skulle vilja vara bättre på att höra av mig till mina vänner så håller kontakten trots att vi inte bor i samma stad/land.

Bästa köpet?
Min super-dunjacka från Fjällräven och mina super-vinterskor från Ecco. Håller mig varm och på fötterna vilken kall och isig vinterdag som helst.

inför mitt jack-köp. Som också var det dyraste plagg jag någonsin köpt då. Velade mellan två olika storlekar och tog den större för tänkte att det vore bra att få plats med en mage om jag någon gång blir gravid (eftersom jag tänkte ha jackan livet ut då den var så dyr)

Gjorde något dig riktigt glad?
Att jag hade råd att göra allt som jag ville

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2013?
Get lucky av Daft Punk. Spelade den på repeat när vi bilade genom norra Spanien.
Baskien var verkligen så så himla fint. Jag minns vid flera tillfällen att jag tänkte att “nej, bilderna gör inte lanskapet rättvisa! Det är så himla mycket finare live”. Och då blev ändå bilderna så här fina

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med andra år?
Gladare tror jag. Det har varit väldigt lite stress. Det här är året där jag verkligen ha tagit det lugnt, lyssnat mycket på mig själv och inte tagit på mig så mycket allt egentligen. Vilat upp mig och njutit av att ha en avklarad examen och någonstans att bo. Åkt och sett nya ställen så mycket jag har kunnat och köpt fina och dyra saker till mig själv och njuter till fullo av att ha råd med grejer.


Vad önskar du att du gjort mer?
Kanske skypat mer med mina vänner på mina slappa fria dagar. Rest ännu mer!
Det känns som att jag iaf hann träffa juristerna lite mer än föregående år. Fast en vill så klart alltid träffa ens vänner ännu mer.
jurist-get-together i Stockholm i mars. Här äts set chokladbollar för fullt!

en jurist-get-together på Louisiana i maj. Eva och Sofias 30-årspresenter (kanske??)
jurist-get-together på midsommarafton, ps. hur fint kort??
Lisa och Peter på smygvisit i Stockholm. De kom och hälsade på och tittade till min nya lägenhet och beundrade utsikten min fina kulle

Vad önskar du att du gjort mindre?
Jag skulle kunna säga slappa här men jag är ju sjukt nöjd över att jag har valt att slappa så det säger jag inte.

Favoritprogram på tv?
Downton Abbey är fortfarande en av mina favoriter men måste säga att andra säsongen av Äkta Människor har varit jättebra! Så spännande och väcker många intressanta frågor om mänskliga rättigheter och människans värde.

Bästa boken?
Har återigen typ inte läst en enda bok (hur är det möjligt?). Räknas Love looks not with the eyes av Anne Deniau? Det är en bok om Alexander McQueen. Nej den räknas nog inte, det är mest bilder och dokumentation. Fast likväl en väldigt fin bok! Tips till den som ska köpa present till den mode-medvetne.

Vill dock tillägga att det kanske framförallt beror på att jag har NOLL böcker hemma, har nu i slutet av året börjat samla på mig böcker från loppis som jag vill läsa. Mest klassiker och nobel-pristagare och sånt.
Jo! Läste ju Bitterfittan av Maria Sveland! Den var bra!

Största musikaliska upptäckten?
Återupptäcken av Daft Punk kanske? En av mina andra favoriter från det föregångna året är Zara Larsson med Uncover. Så vacker låt.

Något du önskade dig men inte fick?
Nej, återigen tror jag jag fick det mesta jag önskade mig. Eller så här: Jag har inte önskat mig något så därför har allt jag har fått blivit bonus.

Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
Jobbade jättemycket för jag och Corry åkte till New York dagen efter och skulle därför vara borta från jobbet en vecka. Fyllde ju 25! En stor födelsedag. Ledde också till en liten livskris/ålderskris som handlade mest om att jag faktiskt har uppfyllt det mesta som jag hade långtidsplaner om att uppfylla. Det är ju så klart jätteskönt och jag är så nöjd och stolt över det men det skapar också en viss förvirring kring vad en ska göra resten av livet.

sprang runt i timmar i Central Park för att hitta den här platsen. Jag visste att någonstans fanns det en stor öppen plats där man kunde få med skyskraporna i bakgrunden. Tillslut hittade vi!

Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Nja, alltså det var ett mycket bra år med många toppar och några dalar. Jag över ju också på att leva i nuet och det går inte riktigt ihop med att man bygger upp stora förväntningar så det har jag slutat med. Som sagt, allt som händer är bonus.

Vad fick dig att må bra?
Samma som förra året tror jag. MoP, W, vänner och kollegor. På något sätt känns det som att man för varje år kommer närmre och närmre sina föräldrar. Det är något med att en är medveten om att alla bara vill varandra väl.
jag och MoP i Verbier över julen. Nya favoritorten när det gäller skidor

Vad saknade du?
Ingenting egentligen.

Mest stolt över?
Att jag ändå njuter så mycket var livet. Trots livskriser. Att jag och W och även jag själv är bra på att bjuda in och ha bruncher och middag mm. Älskar att bjuda hem en bunt människor som jag gillar på tilltugg eller mat.
Teo, Ingrid och Harry på söndagsbrunchEmma och Larsa över på middag, snacks och förfest innan utgångkollegor över på dumpling-kväll

Högsta önskan just nu?
Haha, även här så känns det like som att jag står på samma ställe som förra året:

“Lite oklart måste jag säga, lever ju en dag i taget. Men ska sätta upp nya mål för livet snart.”

Fast jag skulle kunna säga ett äventyr kanske! Men det känns som att det kanske är på väg.